STICHTING EIJSDEN-MARGRATEN CLEANUP
HEEFT EEN NIEUW LOGOMet dank aan Richard Sanders van Tac'tik!

Lees hier meer over Tac´tik:

www.tac-tik.nl

Schrijf je nu in voor de Maas Cleanup
op 19 september 2020Van Eijsden naar de Mookerhei: op zaterdag 19 september 2020 steken we samen de handen uit de mouwen en maken we de Maas in één dag plasticvrij. Maas Cleanup mobiliseert alle bedrijven en inwoners van Limburg om op die dag zoveel mogelijk zwerfvuil op te halen. En om het na die dag elke dag beter te doen. Zo vinden we samen een structurele oplossing voor het groeiende zwerfafval probleem.

Eijsden-Margraten Cleanup zorgt die dag voor het opschonen van het meest Zuidelijke deel van het traject, de Maasoever in Eijsden. Wil jij ook onderdeel zijn van de grootste Maas Cleanup ooit? Schrijf je dan nu in!


Aanmelden kan via de website van Maas Cleanup: www.maascleanup.nl (acties - Eijsden Meetstation).

Let op: voor deze actie geldt een maximum van 60 inschrijvingen. Vol = vol.
Kinderen tot 18 jaar vallen buiten de maximale inschrijvingen.Doe mee met onze mei-challenge
75 jaar bevrijding
750 stuks zwerfafvalWat moet je doen?


1. Meld je aan bij Litterati (gratis app)

2. Voeg jezelf toe bij de uitdaging '75 jaar bevrijding'

(code 998096)

3. Registreer je geraapte zwerfafval in de app


LET OP

Hanteer bij het opruimen de volgende maatregelen:

| Houd 1,5 meter afstand |

| Draag handschoenen | Gebruik een prikker |

| Raap géén corona-litter op (mondkapjes en plastic handschoenen) |


Voor meer informatie over Litterati kunt u terecht op www.litterati.org

Onderstaande afbeelding verwijst u door naar een Tedtalk van de oprichter van Litterati: Jeff KirschnerOPRUIMACTIE MAASOEVER WORDT GEANNULEERDTot onze grote spijt wordt de opruimactie van de Maasoever op 28 maart as. geannuleerd. Dit in verband met de richtlijnen van het RIVM in verband met het Coronavirus. We hopen jullie, zodra de toestand wat rustiger wordt en de maatregelen worden bijgesteld, een nader bericht te kunnen sturen met een eventuele alternatieve opruimactie langs de Maas.

We willen jullie bij deze toch nog van harte bedanken voor al jullie aanmeldingen. Een goed gevoel om te weten dat we weer met veel mensen aan de slag hadden kunnen gaan.

We wensen jullie alle gezondheid toe.
Team Eijsden-Margaten CleanupPlastic confetti - verbodGraag brengen/houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom onze wens om een verbod op plastic confetti te krijgen. Deze maand stuurden we een brief naar de gemeenteraad hierover. Een definitief verbod is nog in overleg, maar om mee te beginnen is vanuit de gemeente vandaag onderstaande brief naar alle Carnavalsverenigingen gestuurd. Een mooie eerste stap!!

Carnaval-TIP : plastic bekers kunnen worden gerecycled, míts ze in een prullenbak belanden.

WE ZIJN EEN STICHTINGMet trots kunnen wij mededelen dat we vrijdag 22 november 2019 een officiële stichting zijn geworden! Bedankt Notariskantoor Heijnen voor jullie goede hulp en advies.CLEANUP BELEEFWANDELINGTijdens de Cleanup Beleefwandeling gaat u samen met vrienden en/of familie op pad in de natuur van de mooie gemeente Eijsden-Margraten. De wandeling zal bovenal in het teken staan van het opruimen van zwerfafval, maar onderweg zult u ook regelmatig verrast worden met andere activiteiten. Een beleefwandeling vol verwondering, voor jong en oud!


Voor de kinderen is er een speciale "zoek en vind - wedstrijd"!


Verzamelpunt: Tiny Forest ’t Klaverblad (Poelveld, Eijsden)

Wanneer: zondag 27 oktober

Tijd: 13.00-17.00 uur

Meenemen: Versnapering

Bedankt gemeente Eijsden-Margraten
Simpele oplossingen voor kleine problemen
met grote gevolgen.Rondzwervend -en waaiend afval in winkelcentrum Eijsden. Na een aantal weken waren we het beu.

En met onze vraag, een tweede prullenbak, bleek de oplossing voor onze frustraties gelukkig héél eenvoudig.met zwerfafval een ode aan de vrijheid brengenOp 12 september 1944 worden de eerste inwoners van Zuid-Limburg door Amerikaanse troepenbevrijd. Vanuit Mesch verdrijven hoop en opluchting vier jaar angst en onderdrukking. Precies 75 jaarlater vieren we de vrijheid. In Eijsden-Margraten, waar de bevrijding in 1944 begon.

Vrijheid vier je samen. Daarom hebben we in Eijsden-Margraten dit jubileumjaar de handenineengeslagen. We organiseren samen een programma. Jong en oud. Voor en door degemeenschap. We eren en herinneren, debatteren en doen, vieren en verbinden. Zodat we nietvergeten wat vrijheid betekent.

1700 kinderen van diverse scholen in de omgeving komen op het feestterrein in Mesch bij elkaar voor de zgn. Vrijheidsspelen. Ze volgen diverse workshops die in het teken staan van onze vrijheid, met een koppeling van oorlogsvrijheid naar wat vrijheid hedendaags voor ons betekent.

Vrijheid hedendaags staat ook in het teken van het bewustzijn van ons klimaat, milieu en een zwerfafvalvrije natuur. Er is dus ook een workshop waarbij kinderen aan de slag gaan met zwerfafval,

onder leiding van Eijsden-Margraten Cleanup.


Locatie: Feestterrein Mesch-Eijsden

Activiteit: workshop zwerfafval

Datum: 12 september 2019

Tijdstip: 10.00u -14.00u
Hello,


During the last 6 months we've been notifying you regarding the deprecation of our old SSL serving system.
As it's the last month to make the change (service will go down August 1st 2020),
please make sure you point your domains to our new SSL service by updating their DNS records, according to the folllowing configuration:


TypeNameValue
A@34.96.116.138
CNAMEwwwim-router-service.com


Once you'll update the DNS records, this popup won't show-up. This would mean that your site is being served from our new SSL service.


Thanks.