met zwerfafval een ode aan de vrijheid brengenOp 12 september 1944 worden de eerste inwoners van Zuid-Limburg door Amerikaanse troepenbevrijd. Vanuit Mesch verdrijven hoop en opluchting vier jaar angst en onderdrukking. Precies 75 jaarlater vieren we de vrijheid. In Eijsden-Margraten, waar de bevrijding in 1944 begon.

Vrijheid vier je samen. Daarom hebben we in Eijsden-Margraten dit jubileumjaar de handenineengeslagen. We organiseren samen een programma. Jong en oud. Voor en door degemeenschap. We eren en herinneren, debatteren en doen, vieren en verbinden. Zodat we nietvergeten wat vrijheid betekent.

1700 kinderen van diverse scholen in de omgeving komen op het feestterrein in Mesch bij elkaar voor de zgn. Vrijheidsspelen. Ze volgen diverse workshops die in het teken staan van onze vrijheid, met een koppeling van oorlogsvrijheid naar wat vrijheid hedendaags voor ons betekent.

Vrijheid hedendaags staat ook in het teken van het bewustzijn van ons klimaat, milieu en een zwerfafvalvrije natuur. Er is dus ook een workshop waarbij kinderen aan de slag gaan met zwerfafval,

onder leiding van Eijsden-Margraten Cleanup.


Locatie: Feestterrein Mesch-Eijsden

Activiteit: workshop zwerfafval

Datum: 12 september 2019

Tijdstip: 10.00u -14.00u